Vitorog na 56. Međunarodnom sajmu nameštaja

U periodu od 6. do 11. novembra 2018. godine u halama Beogradskog sajma održao se 56. Međunarodni sajam nameštaja. Želeći da izrazimo zahvalnost hiljadama posetilaca koji su nam se pridružili za štandom, u tekstu koji smo Vam pripremili, prenosimo Vam delić atmosfere i naše utiske sa ovogodišnjeg Sajma nameštaja.

Vitorog asortiman na 56. Međunarodnom sajmu nameštaja

Svečano otvaranje Sajma nameštaja

Prema podacima Beogradskog sajma, na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu nameštaja učestvovalo je preko 520 izlagača iz više od 40 zemalja širom sveta, dok se, prema procenama, Sajmu pridružilo preko 85 hiljada posetilaca.

Nakon zvanične ceremonije otvaranja, avantura pod nazivom Sajam nameštaja je mogla da počne.

Kao što su posetioci ovog Sajma nameštaja imali prilike da vide, Vitorog je stajao rame uz rame, tačnije, halu uz halu, sa nekim od najvećih brendova na našem tržištu. Prema onome što smo mi imali prilike da vidimo, svaka kompanija dala je svoj lični pečat u proizvodnji nameštaja i prikazala novosti u dizajnu enterijera.

Kako je 56. Međunarodni sajam nameštaja izgledao iz ugla Vitorog tima, prenosimo Vam u narednom delu teksta.

Vitorog i Hala 1 Beogradskog sajma

Međunarodni sajam nameštaja predstavlja najznačajniji događaj u Jugoistočnoj Evropi za sve kompanije koje posluju u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja. Imajući na umu da ovaj događaj okuplja veliki broj mladih kompanija u usponu, kao i one koje drže do svoje tradicije i principa, nismo nikako želeli da razočaramo posetioce. Već u ranim prepodnevnim časovima Vitorog tim zauzeo je svoje mesto u Hali 1 Beogradskog sajma.

Želeći da oduševimo sve prisutne inovacijom koju smo uveli u dizajn i funkcionalnost Vitorog nameštaja za životni i poslovni prostor, ove godine smo odlučili da posetiocima predstavimo izuzetne kontraste i igre bojama.

Šta su to naši posetioci imali prilike da vide?

Kao što smo već pomenuli, želja nam je bila da kvalitet života naših posetioca upotpunimo inovativnim dizajnom. Izloženi nameštaj napravljen je sa ciljem da odgovara potrebama modernog života ali i da istovremeno pruži osećaj udobnosti i dâ toplinu domu.

Posetioci Hale 1 i Vitorog štanda su imali prilike da vide šesnaest različitih kombinacija dizajnerskih rešenja koja smo pripremili za dnevne sobe, spavaće sobe i trpezarije. Iako su profili kupaca bili različiti – od poslovnih ljudi, preko uglednih dizajnera enterijera sve do mladih bračnih parova u procesu uređenja stana, izdvojilo se nekoliko proizvoda koji su izazvali interesovanje i privukli najviše pažnje.

Ukoliko ste nas baš Vi posetili na ovom Međunarodnom sajmu nameštaja, onda ste imali prilike da vidite da smo se ove godine poigrali sa kontrastima. Pa tako, od dvoseda nešto tamnijih nijansi, najveću pažnju je privukao model Aurora. Njegov skladan i vanvremenski stil, u kombinaciji sa zagazito zelenom bojom oduševio je sve prisutne. Pripadnicama nežnijeg pola se se najviše dopala Casablanca komplet u kombinaciji sa Balin regalima, uz reči da baš ovakav stil i raspored žele u udobnosti svog doma.

Kada je u pitanju nameštaj za trpezariju, i tu smo odlučili smo da ponudimo nekoliko različitih opcija kako bi naši posetioci mogli da pronađu nešto baš po svom ukusu. Tako smo, na primer, ponudili stolice Heda S i sto Stefan, u kojima dominiraju bela boja i svetla nijansa drveta. Za one koji, pak, više vole trpezarije u jesenjim bojama, predstavili smo Rose stolice, tople braon boje sa metalnim nožicama, u kombinaciji sa Filip stolom. Za svačiji ukus po nešto!

Od svih izloženih proizvoda, zvezde ovogodišnjeg Sajma nameštaja su nesumnjivo bile ugaona garnitura Tara i trosed Bologna. Prema onome što smo imali prilike da primetimo, posetiocima se već na prvi pogled dopao njihov sveden ali sofisticiran dizajn i savremeni stil. Ovo dva modela predstavljaju dokaz da plava i siva boja, boje mira i suptilne elegancije, nikad neće izaći iz mode.

Želeći da se zahvalimo svim vernim kupcima ali i da opravdamo tek stečeno poverenje koji su nam ukazali novi, ovog Sajma nameštaja pripremili smo za njih i ekskluzivne popuste. Želja nam je bila da svaki posetilac, a onda i kupac, Vitorog štand napusti zadovoljan i sa osmehom na licu. To smo i uspeli da postignemo.

Najčešće postavljenja pitanja

Hiljade i hiljade posetilaca Vitorog štanda iznenadilo nas je sa brojem pitanja i pažnjom koju su posvetili detaljima. Bilo je pravo uživanje pričati sa njima o načinima proizvodnje, materijalima, kao i trendovima u svetu dizajna nameštaja.

Tako, jedno od najčešće postavljenih pitanja ticalo se materijala od kog su trpezarijski stolovi, stolice, kao i nameštaj za dnevnu sobu rađeni. Sa posetiocima smo podelili da su svi naši proizvodi rađeni od drveta, tačnije, da je njihova konstrukcija potpuno drvena.

Kada su u pitanju materijali, najviše pažnje je privukao stratos, zbunjujući posetioce oko činjenice da li je u pitanju koža ili eko koža. Na njihovo iznenađenje, stratos je vrsta štofa koji ima vrlo sofisticiran izgled pa se zbog toga često meša sa kožom. Najbolja osobina ovog materijala jeste što se lako održava, uz samo nekoliko poteza vlažnom krpom. Dodatno, za razliku od kože, stratos štof nije hladan za sedenje zimi, niti imate osećaj lepljenja leti.

Kakvi su Vaši utisci sa Sajma nameštaja?

Nadamo se da smo uspeli da Vam dočaramo kako smo se proveli na 56. Međunarodnom sajmu nameštaja. vreme je došlo da sa nama podelite svoje utiske.

Koji komad nameštaja Vas je najviše zainteresovao? Da li je bilo nešto što Vam se nije dopalo? Podelite sa nama svoje viđenje u komentarima ispod.


Prijavite se na newsletter i saznajte o najnovijim ponudama i popustima

Nameštaj po meri

Prijavite se na newsletter i saznajte o najnovijim ponudama i popustima

Vitorog Premium

Prijavite se na newsletter i saznajte o najnovijim ponudama i popustima