Vitorog na 57. Međunarodnom sajmu nameštaja

U periodu od 5. do 10. novembra 2019. godine u halama Beogradskog sajma održao se 57. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije. Kao i prošle godine, i ove smo imali prilike da zauzmemo svoje mesto u Hali 1 Beogradskog sajma i sa radošću dočekamo ljubitelje kvalitetnog dizajna nameštaja.

Želeći da izrazimo zahvalnost hiljadama posetilaca koji su nam se pridružili za štandom, u tekstu koji smo Vam pripremili Vam prenosimo utiske sa ovogodišnjeg Sajma nameštaja.

Sajam nameštaja 2019.

Međunarodni sajam nameštaja 一 sedište dizajnerske kreativnosti

Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije je jedan od najznačajnijih regionalnih događaja u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije drvne industrije, nameštaja, kao i pratećih grana. Imajući ovo na umu, ne čudi činjenica da je, prema podacima Beogradskog sajma, na ovogodišnjem događaju učestvovalo preko 500 izglagača iz skoro 40 zemalja širom sveta.

Vitorog tim je i ove godine dobio priliku da stane rame uz rame sa najvećim evropskim brendovima i da pokaže svoja inovativna dizajnerska rešenja.

Kako je 57. Međunarodni sajam nameštaja izgledao iz ugla Vitorog tima, prenosimo Vam u narednom delu teksta.

Vitorog tim u Hali 1 Beogradskog sajma

Znajući da će hale Beogradskog sajma biti obogaćene neverovatnim dizajnerskim novitetima, Vitorog tim se potrudio da već u ranim prepodnevnim časovima zauzme svoje mesto u Hali 1 Beogradskog sajma.

Želeći da oduševimo sve prisutne nameštajem iz Vitorog asortimana, odlučili smo da predstavimo izuzetan broj komada nameštaja, koji predstavljaju idealna dizajnerska rešenja za životni prostor posetilaca. Ovog puta, odlučili smo da predstavimo proizvode nešto svedenijeg, minimalističkog dizajna, čije neutralne boje mogu krasiti izuzetan broj domova različitih stilova uređenja.

Šta su to posetioci Vitorog štanda imali prilike da vide?

Kao što smo već pomenuli, 57. Međunarodni sajam nameštaja doživeli smo kao priliku da posetioce oduševimo modernim komadima nameštaja koji će upotpuniti nijhov kvalitet života. Izloženi komadi nameštaja predstavljali su savršenu kombinaciju svedenijeg dizajna, topline i udobnosti.

Posetioci Vitorog štanda su imali prilike da vide izuzetan broj različitih kombinacija artikala koje se mogu uklopiti u dnevne sobe, spavaće sobe ali i trpezarije. Dodatno, moramo priznati da su profili kupaca bili različiti 一 imali smo prilike da popričamo i sa uglednim dizajnerima nameštaja, ali i sa mladim bračnim parovima koji su u procesu opremanja i uređenja svog novog doma. U razgovoru sa posetiocima, primetili smo da su određeni komadi privukli više pažnje nego drugi.

Tako, kada je u pitanju nameštaj za trpezarijski boravak, zvezda ovog Sajma nameštaja bio je sto Compact, čija je medijapan ploča stola obložena orahovim furnirom i lakirana natur akrilnim lakom od 5% sjaja. Potkonstrukcija stola je rađena od masiva bukve što doprinosi eleganciji ovog stola. Izuzetnom broju posetilaca dopao se i trpezarijsko sto X, koji se savršeno uklapa u modernije trpezarije nešto veće kvadrature. Trpezarijska stolica koja je naprosto oduševila pripadnice lepšeg pola je bila Clea, dok su se svi bračni parovi složili da lepota stolice Clea Wood zaista nema premca. Naime, Clea Wood stolica predstavlja savršen balans između kompatnosti i baršunatosti 一 robusnoj konstrukciji ove stolice dodato je malo nežnosti uz pomoć sunđera prekrivenog štofom koji je dostupan u čak četiri boje 一 Riviera, Cosmic, Aqua i Wester.

Kada je u pitanju nameštaj za dnevnu sobu, od kompleta troseda, dvoseda i fotelje, izuzetnu pažnju posetilaca privukao je komplet Bologna i njegova nijansa boja oblaka. Dodatno, osmehe posetilaca izmamila je i udobnost ugaone garniture Verone Lux.

Moramo priznati da ni kompleti kuhinja nisu prošli nezapaženo. Od nekoliko izloženih kompleta, najviše pitanja je postavljeno o kuhinji Bianca. Ova moderna kuhinja, čiji su elementi napravljeni bez ručki, predstavlja pravi odraz minimalističkog stila.

Od svih izloženih artikala, zvezde ovogodišnjeg Sajma nameštaja nije bio nijedan proizvod, već materijal, tačnije, štof. Naime, po prvi put u toku svog poslovanja, Vitorog tim je, na oduševljenje posetilaca Sajma, predstavio preko stotinu boja različitih štofova. Uživali smo pričajući sa posetiocima o različitim bojama nameštaja, te o tome kako boje mogu da utiču na raspoloženje ukućana, ali i kako mogu obogatiti svaki enterijer.

Želeći da se zahvalimo posetiocima na izdvojenom vremenu i ukazanom poverenju, za posetioce ovog Sajma nameštaja pripremili smo ekskluzivne popuste. Želja nam je bila da svaki posetilac Vitorog štanda Halu 1 napusti sa osmehom na licu. Videti osmehe na licima posetilaca je bilo neprocenjivo.

Najčešće postavljena pitanja

Stotine posetilaca Vitorog štanda zastalo je kako bi nam uputilo po koje pitanje i sa nama prodiskutovalo o određenim komadima nameštaja. Bili smo prijatno iznenađeni brojem pitanja, kao i pažnjom koju su posvetili detaljima. Odgovarajući na data pitanja, popričali smo sa posetiocima o načinima proizvodnje određenih artikala, materijalima, kao i o tome koji su to svetski trendovi prisutni u dizajnu nameštaja.

Jedno od najčešće postavljenih pitanja ticalo se boja komada nameštaja za dnevnu sobu, kao i  materijala od kog su izrađeni trpezarijski i klub stolovi.

Kakvi su Vaši utisci sa 57. Međunarodnog sajma nameštaja?

Nadamo se da smo uspeli da Vam prenesemo utiske Vitorog tima, kao i delić atmosfere sa Sajma nameštaja. Sada je došlo vreme da Vi sa nama podelite svoje utiske. 🙂

Koji komad nameštaja Vas je oduševio? Da li je postojalo nešto što Vam se nije nikako dopalo? Podelite sa nama svoje viđenje Sajma nameštaja u komentarima.


Prijavite se na newsletter i saznajte o najnovijim ponudama i popustima

Nameštaj po meri

Prijavite se na newsletter i saznajte o najnovijim ponudama i popustima

Vitorog Premium

Prijavite se na newsletter i saznajte o najnovijim ponudama i popustima