Saveti za uređenje male terase ili dvorišta

Prilikom uređenja kuće ili stana ne zaboravite Vaše dvorište i terasu ma kolike veličine da su jer, kako su topli dani uveliko tu,nema razloga da u potpunosti ne uživate i u ovom delu Vašeg doma.

I najmanje dvorište i terasa mogu uz samo nekoliko kreativnih saveta postati Vaša letnja oaza. Sami, sa porodicom, prijateljima ili ljubimcem – izbor je Vaš, ali nemojte propustiti priliku da ovaj prostor koristite sa uživanjem.

Nameštaj i dekoracija

Veličina nameštaja za sedenje treba da bude u skladu sa veličinom i oblikom Vaše terase ili bašte. Ukoliko u dati prostor staje nameštaj kao što je klupa ili dvosed, savetujemo da se za iste i odlučite. Na ovakve komade u većini slučajeva može da sedne veći broj ljudi, a da pritom data klupa ili dvosed zauzme isto ili manje nego što bi, primera radi, dve stolice.

Terasa i bašta su mesta na kojima možete da se igrate jarkim bojama. Ipak, savetuju se neutralne nijanse kada je o većem nameštaju i površinama reč, ali zato budite slobodniji sa mustrama i bojama dekoracije – jastučićima, kantama za zalivanje i drugim korisnim detaljima.

Odabir idealnog baštenskog nameštaja

Saksije i cveće

Birajte veće saksije umesto nekoliko manjih, jer na ovaj način možete gajiti cveće bez da Vaša terasa ili dvorište izgleda pretrpano. Takođe, određen broj saksija i dekoracije možete okačiti na zid i na taj način gajiti “vertikalnu baštu”, koja bi ostavila više mesta na podu terase ili dvorišta.
Ako nemate mnogo vremena da se bavite baštovanstvom, posadite sukulente koji se lako održavaju i preživljavaju bez vode, ali se i zahvaljujući tome što nisu teški mogu lako okačiti na zid.

Odlaganje

Budite ekonomični sa prostorom i koristite ogradu i spoljašnje okapnice na prozorima kao mesta za postavljanje dekoracije. Merdevine pričvršćene za zid, kao i nekoliko korpi mogu biti sasvim dovoljne za odlaganje cveća, alata i drugih predmeta koje ne želite da skladištite unutar Vašeg doma.


Prijavite se na newsletter i saznajte o najnovijim ponudama i popustima

Nameštaj po meri

Prijavite se na newsletter i saznajte o najnovijim ponudama i popustima

Vitorog Premium

Prijavite se na newsletter i saznajte o najnovijim ponudama i popustima

Montaža nameštaja

Naši saloni pružaju uslugu montaže nameštaja. Saznajte više informacija.

Isporuka nameštaja

Naši saloni pružaju uslugu isporuke nameštaja. Saznajte više informacija.

Uslovi plaćanja

Saznajte koji su uslovi plaćanja u našim salonima i na webshop-u. Kliknite ovde!

Prijavite se na newsletter i saznajte o najnovijim ponudama i popustima